Profiel- en plaat walsen

Walsen
Walsen is in de metaalindustrie een vormgevingstechniek waarbij een metalen profiel of plaat vervormd wordt. Metaal is in bijna elke vorm te verkrijgen. De vorm wordt bepaald door de capaciteit, het vermogen van de machine en het gereedschap. Creative Production beschikt over koudprofielwals machines. Door het koud vervormen wordt de sterkte verhoogd. Naast dat ronde vormen vaak gewenst zijn door de uitstraling kan dit dus ook een reden zijn om bij walsten te kiezen voor koud vervormen. Door het toepassen van kunststof rollen kunnen we namelijk materialen walsen zonder nauwelijks beschadigingen aan te brengen. De stalen rollen worden toegepast wanneer er hoge krachten nodig zijn tijdens het walsen.

Enkel stuks of seriematig
Creative Production heeft meerdere profiel walsen ter beschikking. Één CNC gestuurde machine maakt het mogelijk is om verschillende radii aan te brengen in een profiel welke op dezelfde wijze gereproduceerd kunnen worden. Voor seriewerk is dit ideaal.

Hoe groot wil je het hebben?
Met onze CNC-wals kunnen we profielen buigen tot maximaal Ø90mm. Daarnaast hebben we nog een krachtpatser ter beschikking. Met deze machine kunnen we profielen walsen tot maximaal Ø250mm. Deze combinatie van machines zijn een mooie aanvulling aan ons machinepark. Hierdoor zijn wij in staat om van klein Ø5mm t/m groot Ø250mm te vervormen.

Download hier de leaflet

Perfectie tot in detail!

Neem contact op

Onze klanten