Profielen walsen

Bij Creative Production in Gemert laat u al uw profielen van metaal en elk type metalen plaat vakkundig walsen, met een eindproduct van hoogwaardige kwaliteit als resultaat. Het walsen van profielen is een techniek die wij uitvoeren in ons uitgebreide en moderne machinepark. U schakelt ons in voor het walsen van elk type metaal, waarbij iedere plaat met de grootste nauwkeurigheid wordt bewerkt voor uw eindproduct. Zo levert u het beste van het beste aan uw klanten en opdrachtgevers!

De techniek van profielen walsen
Walsen is in de metaalindustrie een vormgevingstechniek waarbij een metalen profiel of plaat vervormd wordt. Metaal is in bijna elke vorm te verkrijgen. De vorm wordt bepaald door de capaciteit, het vermogen van de machine en het gereedschap. Creative Production uit Gemert beschikt over koudprofielwalsmachines. Door het koud walsen van profielen wordt de sterkte verhoogd. Naast dat ronde vormen vaak gewenst zijn door de uitstraling, kan de sterkte dus ook een reden zijn om bij walsen te kiezen voor koud vervormen van een plaat. Door het toepassen van kunststof rollen, kunnen we metaal walsen waarbij nauwelijks beschadigingen aan de profielen worden veroorzaakt. De stalen rollen worden toegepast wanneer er hoge krachten nodig zijn tijdens het walsen van een metalen plaat.

Enkele stuks of seriematig
Creative Production heeft meerdere walsmachines ter beschikking om profielen van verschillende typen metaal te walsen. Eén CNC-gestuurde machine maakt het mogelijk om verschillende radii aan te brengen in een profiel, die op dezelfde wijze gereproduceerd kunnen worden. Voor seriewerk is dit ideaal.

Laat iedere plaatvorm walsen
Met onze CNC-wals kunnen we profielen buigen tot maximaal Ø90mm. Daarnaast hebben we nog een krachtpatser ter beschikking. Met deze machine kunnen we profielen walsen tot maximaal Ø250mm. Deze combinatie van machines – samen met de ruime ervaring van onze experts – zijn een mooie aanvulling aan ons machinepark én maakt het mogelijk een maatwerkproduct van hoogwaardige kwaliteit aan u te leveren. Wij zijn in staat om van klein (Ø5mm) tot en met groot (Ø250mm) te vervormen. Wilt u meer informatie of direct een offerte aanvragen? Bel dan naar +31 492 785 130 of stuur een e-mail naar order@creative-production.nl. Bespreek met ons alle mogelijkheden voor uw project!

Een beeld krijgen bij dit proces?
Bekijk de video!

Perfectie tot in detail!

Neem contact op

Onze klanten