Creative Production vergroot machinepark met forceermachine van Leifeld

Forceermachine Creative Production

Om het tempo, de mogelijkheden en verduurzaming kracht bij te zetten heeft Creative Production besloten om een extra vormbewerking toe te voegen aan het bewerkingsaanbod. Met de aankoop van een Leifeld SC310 forceermachine gaat Creative Production er vanuit een passende oplossing te kunnen bieden op de vraag vanuit de markt.

“Er is vanuit de markt steeds meer vraag naar uitdagende producten. Sommige door vormgeving en andere door de verwachte kostprijs. Al enige tijd is ons oog gevallen op de bewerking forceren. Een ontzettend mooie techniek waarbij een vlakke plaat vervormt wordt tot 3D product. Met een hoge snelheid kan een hoge nauwkeurigheid gehaald worden wat zich uitstekend leent voor repeterend werk.” – Paul van Schijndel (Managing Director)

Vervorm technieken
Naast de huidige vervorm technieken kanten, plaatwalsen, persen, doornbuigen en profiel walsen is forceren een mooie aanvulling waardoor Creative Production horizontaal kan groeien. De bewerking draagt bij aan onze strategie; gecontroleerd groeien en een hogere automatiseringsgraad.

Groei
Een hogere automatiseringsgraad is nodig om de groei van onze klanten en onze eigen ambitie tot groei voort te zetten. De nieuwe forceerbewerking is eerste van de vier nieuwe investeringen die Creative Production verwacht te realiseren in 2022. Over de overige investeringen vertellen we u later graag meer. De forceerbewerking kan diversen bewerking als kanten, walsen, lassen en afwerken vervangen. Door een product te forceren kan een plaat namelijk naadloos, dus zonder las, tot 3D product verwerkt worden. De vrij gekomene capaciteit op de bestaande machines zal ingevuld worden met nieuwe product welke daar beter geschikt voor zijn.

Leifeld
De forceermachine is van fabrikant Leifeld, gevestigd in Duitsland. Leifeld heeft ruim 125 jaar ervaring in de forceertechniek wat ook direct de reden is dat Creative Production voor Leifeld gekozen heeft. De ervaring wordt namelijk door vertaald in een prachtige stabiele machine. Creative Production heeft gekozen voor type SC310, een machine met een maximale capaciteit van ΓΈ1000mm. Later zal de machine aangevuld worden met een robot zodat we beperkt bemand kunnen produceren en zo ook in de avonduren extra capaciteit hebben en het vakmanschap van onze mensen overdag ingezet kan worden.

De machine is reeds operationeel. Een impressie van de machine vind je hieronder:
Leifeld SC310 Forceermachine