Doornbuigen luistert erg nauw

Schakel Creative Production uit Gemert, Brabant, in voor doornbuigen van buisproducten en reken op de beste kwaliteit. Nog niet zo lang geleden werden bochten in buizen door een koperslager gemaakt. Allereerst werden twee halve buizen in een bochtvorm geklopt. Deze twee helften werden vervolgens aan elkaar gesoldeerd of gelast. Tegenwoordig worden buizen in zijn geheel aangeleverd, waarna deze gebogen worden. Steeds vaker worden bochten ‘op klantspecificatie’ prefab aangeleverd. Met name in industriële omgevingen, zoals de automobiel-, machinebouw-, ketel- en petrochemie-industrie. Ook in de hightechsector worden vooraf gebogen buizen toegepast. Steeds vaker komt het voor dat een gebogen buis met de aan- en toevoerbuizen als geheel wordt toegepast, waardoor gelaste verbindingen komen te vervallen.

Het juiste gereedschap voor doornbuigen bij ons in Brabant
Doornbuigen is een specialistische metaalbewerking die we aanbieden in ons machinepark in Gemert, Brabant. Dit proces luistert erg nauw; de uiteindelijke kwaliteit is afhankelijk van vele factoren, zoals materiaalsoort, afmetingen, diktes, vorm, tolerantie en repeteerbaarheid. Voor elk profiel en elke radius en/of dikte is er een apart stuk gereedschap nodig. Wanneer het juiste gereedschap aanwezig is en goed onderhouden wordt, ziet u dit terug in de prijs en kwaliteit van het te maken product.

Ontdek de mogelijkheden voor uw project
Creative Production beschikt in Gemert, Brabant, over twee machines voor doornbuigen en over vele gereedschappen. Hierdoor zijn wij in staat om standaard vele vormen aan te bieden. Een competent team zorgt ervoor dat wij voldoen aan uw verwachtingen. Onze machines hebben een capaciteit van Ø5 tot Ø76 mm. De inklemlengte bepaalt de minimale afstand tussen verschillende bochten, voor de rest is de vorm geheel vrij. Wij zijn goed in het seriematig buigen van producten; aantallen tussen de 20 en 5000 is het bereik waarmee wij werken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die ons metaalbedrijf in Brabant aanbiedt op het gebied van doornbuigen? Of bent u geïnteresseerd in andere diensten voor uw metaalbewerking? Bel dan naar +31 492 785 130 of stuur een e-mail naar info@creative-production.nl.

Een beeld krijgen bij dit proces?
Bekijk de video!

Kwaliteit buigwerk?

Neem contact op

Onze klanten