Doornbuigen

Dornbuigen luistert erg nauw
Nog niet zo lang geleden werden bochten in buizen door een koperslager gemaakt. Allereerst werden twee halve buizen in een bochtvorm geklopt. Deze twee helften werden vervolgens aan elkaar gesoldeerd of gelast. Tegenwoordig worden buizen in zijn geheel aangeleverd, waarna deze gebogen worden. Steeds vaker worden bochten “op klantspecificatie” prefab aangeleverd. Met name in industriële omgevingen, zoals de automobiel-, machinebouw-, ketel- en petrochemie industrie maar ook in de hightech sector worden vooraf gebogen buizen toegepast. Steeds vaker komt het voor dat een gebogen buis met de aan- en toevoerbuizen als
geheel worden toegepast waardoor gelaste verbindingen komen te
vervallen.

Juiste gereedschap
Doornbuigen is een specialistische bewerking, dit proces luistert namelijk erg nauw. De uiteindelijke kwaliteit is afhankelijk van vele factoren zoals: materiaal soort, afmetingen, diktes, vorm, tolerantie en repeteerbaarheid. Voor elk profiel, radius en/of dikte is er een apart stuk gereedschap nodig. Wanneer het juiste gereedschap aanwezig is en goed onderhouden wordt, zie dit terug in de prijs en kwaliteit van het te maken product.

Creative Production beschikt over 2 doornbuigmachines met vele gereedschappen. Hierdoor zijn wij in staat om standaard vele vormen aan te bieden. Een competent team zorgt er voor dat wij voldoen aan de verwachtingen. Onze machines hebben een capaciteit van Ø5 tot Ø76 mm. De inklemlengte bepaalt de minimale afstand tussen verschillende bochten, voor de rest is de vorm geheel vrij. Creative Production is goed in het seriematig buigen van producten, aantallen tussen de 20 & 5000 is het bereik waarmee wij werken. Standaard zijn er vele gereedschappen aanwezig.

Download hier de leaflet

Kwaliteit buigwerk?

Neem contact op

Onze klanten