3D persen

Stansen
Stansen is een techniek waarmee een vorm uit een stuk materiaal geslagen wordt. De stempel bepaald de vorm. Stansen is een zeer efficiënt proces dat op hoge snelheid metaal vervormt. De kleinere variabele vormvrijheid dan bij lasersnijden resulteert in producten met een lagere kostprijs die in een hoger tempo geproduceerd kunnen worden. Onze producten vindt u terug in vele sectoren zoals: agrarische werktuigen, electrocomponenten, verpakkingsboxen, lamparmaturen en tentonderdelen.

De stempel bepaald de vorm
In principe is er voor elk product een aparte stempel nodig. Het is daarentegen wel mogelijk stempels modulair op te bouwen waardoor er verschillende producten gestanst kunnen worden. Dit vergroot de flexibiliteit zonder dat stempelkosten evenredig hoger worden. Tijdens of na het stansen is het mogelijk producten (3D) te vervormen. Wij zijn hierdoor in staat om zowel eenvoudige als zeer complexe producten te vervaardigen.

Capaciteit
Creative Production heeft verschillende stansmachines, waardoor wij in staat zijn diverse producten te kunnen produceren. Jaarlijks verwerken we meer dan 1 miljoen kg metaal. Dit doen we met veel passie en expertise. Het halen van een kleine tolerantie is nog steeds mogelijk ondanks de hoge snelheid. Toleranties van tienden zijn meer regel dan uitzondering.

200 Ton – Automatisch opschuifsysteem
80 Ton – Automatisch opschuifsysteem
50 Ton – Hand inleg
25 Ton – Hand inleg

Een beeld krijgen bij dit proces?
Bekijk de video!

Een eindproduct in enkele seconden!

Neem contact op

Onze klanten